Satu soalan yang boleh buat korang fail kalau korang kena jawab dalam exam, iaitu nak makan apa? Punyalah banyak makanan yang ada kat dunia ni pun, still susah jugak nak fikir!Disebabkan kitorang sangat memahami betapa susahnya untuk korang jawab soalan tu, show Makan Apa akan tolong selesaikan masalah korang!Kitorang akan memaparkan menu makanan-makanan yang tengah viral lagi terkini, tempat-tempat makan sedap lagi best, kafe hipster ke, warung tepi jalan ke, restoran lima bintang ke, kedai kuih makcik depan rumah nenek korang ke.. mana-mana lah! Supaya korang boleh fikir nak MAKAN APA dengan aman dan tenteram!

Subscribe kami untuk hiburan yang urban, relevan dan realiti!

SEMUA EPISOD

Nasi Pak Man x Blimey | Makan Apa?

Ep 44 // 25 Aug 2019

Salai Master | Makan Apa?

Ep 43 // 18 Aug 2019

Nuromen | Makan Apa?

Ep 42 // 11 Aug 2019

US Pizza Malaysia | Makan Apa?

Ep 41 // 4 Aug 2019

Meteora Cafe | Makan Apa?

Ep 40 // 28 Jul 2019

McDonald’s Portuguese Chicken Burger | Makan Apa?

Ep 39 // 21 Jul 2019

Mona @ Publika | Makan Apa?

Ep 38 // 14 Jul 2019

Bunch | Makan Apa?

Ep 37 // 7 Jul 2019

Órale | Makan Apa?

Ep 36 // 30 Jun 2019

Pedas SETAN Di Smoke Texas! | Makan Apa?

Ep 35 // 31 Mar 2019

Tony Roma’s Wagyu Feast | Makan Apa?

Ep 34 // 24 Mar 2019

Crème De La Crème | Makan Apa?

Ep 33 // 17 Mar 2019

Sup Ayam Special Wak Snoop Kitchen!! | Makan Apa

Ep 32 // 24 Feb 2019

D’Timer Cafe | Makan Apa?

Ep 31 // 17 Feb 2019

Warisan Kak Aini | Makan Apa?

Ep 30 // 27 Jan 2019

Waroeng Isabella | Makan Apa?

Ep 29 // 20 Jan 2019

Maher Zain Memang Mahir Dalam Makanan Melayu | Makan Apa?

Ep 28 // 13 Jan 2019

Tiga Budak Gemok | Makan Apa?

Ep 27 // 23 Dec 2018

Eton Nasi Kukus | Makan Apa?

Ep 26 // 9 Dec 2018

Beard Brothers’ BBQ | Makan Apa?

Ep 25 // 4 Nov 2018

Shin Tamagoyaki | Makan Apa?

Ep 24 // 27 Oct 2018

Cheese Banjir | Makan Apa?

Ep 23 // 20 Oct 2018

Ombak Kitchen | Makan Apa?

Ep 22 // 6 Oct 2018

Seabites | Makan Apa?

Ep 21 // 29 Sep 2018

Foodsbury | Makan Apa?

Ep 20 // 4 Aug 2018

Pizza On Fire | Makan Apa?

Ep 19 // 24 Jul 2018

Paperfish | Makan Apa?

Ep 18 // 14 Jul 2018

The Mango Garden | Makan Apa?

Ep 17 // 14 May 2018

Ô Petit Paris | Makan Apa?

Ep 16 // 7 May 2018

Tony Roma’s | Makan Apa?

Ep 15 // 30 Apr 2018

Cold Stone Creamery I Makan Apa?

Ep 14 // 23 Apr 2018

Indobowl Cafe I Makan Apa?

Ep 13 // 16 Apr 2018

Omu Lab I Makan Apa?

Ep 12 // 9 Apr 2018

Johny’s Ice Kepal I Makan Apa?

Ep 11 // 2 Apr 2018

Warung Cikgu | Makan Apa?

Ep 10 // 26 Mar 2018

Poomy’s Kitchen | Makan Apa?

Ep 9 // 12 Mar 2018

Kind Kones | Makan Apa?

Ep 8 // 5 Mar 2018

Thread & Lilies | Makan Apa?

Ep 7 // 19 Feb 2018

123gasing | Makan Apa?

Ep 6 // 6 Feb 2018

Goodbluemen | Makan Apa?

Ep 5 // 22 Jan 2018

300 Three Hundred | Makan Apa?

Ep 4 // 9 Jan 2018

Ilham Nasi Kukus | Makan Apa?

Ep 3 // 2 Jan 2018

Pau Pak Ngah | Makan Apa?

Ep 2 // 19 Dec 2017

Juice Store TerBESAR di Malaysia! | Makan Apa?

Ep 1 // 7 Dec 2017