Satu soalan yang boleh buat korang fail kalau korang kena jawab dalam exam, iaitu nak makan apa? Punyalah banyak makanan yang ada kat dunia ni pun, still susah jugak nak fikir!Disebabkan kitorang sangat memahami betapa susahnya untuk korang jawab soalan tu, show Makan Apa akan tolong selesaikan masalah korang!Kitorang akan memaparkan menu makanan-makanan yang tengah viral lagi terkini, tempat-tempat makan sedap lagi best, kafe hipster ke, warung tepi jalan ke, restoran lima bintang ke, kedai kuih makcik depan rumah nenek korang ke.. mana-mana lah! Supaya korang boleh fikir nak MAKAN APA dengan aman dan tenteram!

Subscribe kami untuk hiburan yang urban, relevan dan realiti!

SEMUA EPISOD

The Mango Garden | Makan Apa?

Ep 17 // 14 May 2018

Ô Petit Paris | Makan Apa?

Ep 16 // 7 May 2018

Tony Roma’s | Makan Apa?

Ep 15 // 30 Apr 2018

Cold Stone Creamery I Makan Apa?

Ep 14 // 23 Apr 2018

Indobowl Cafe I Makan Apa?

Ep 13 // 16 Apr 2018

Omu Lab I Makan Apa?

Ep 12 // 9 Apr 2018

Johny’s Ice Kepal I Makan Apa?

Ep 11 // 2 Apr 2018

Warung Cikgu | Makan Apa?

Ep 10 // 26 Mar 2018

Poomy’s Kitchen | Makan Apa?

Ep 9 // 12 Mar 2018

Kind Kones | Makan Apa?

Ep 8 // 5 Mar 2018

Thread & Lilies | Makan Apa?

Ep 7 // 19 Feb 2018

123gasing | Makan Apa?

Ep 6 // 6 Feb 2018

Goodbluemen | Makan Apa?

Ep 5 // 22 Jan 2018

300 Three Hundred | Makan Apa?

Ep 4 // 9 Jan 2018

Ilham Nasi Kukus | Makan Apa?

Ep 3 // 2 Jan 2018

Pau Pak Ngah | Makan Apa?

Ep 2 // 19 Dec 2017

Juice Store TerBESAR di Malaysia! | Makan Apa?

Ep 1 // 7 Dec 2017